Somrig paj
Nu roterar säkert mamma i sin grav. Hon var alltid noga med att fira både födelsedagar och namnsdagar. Idag vankas ingen tårta, den får vänta tills vi träffar familjen och firar våra sammanlagda födelsedagar. I stället blir det smulpaj under mandeltäcke på veganvis. Ett recept jag fick i veckan av en av mina bonusdöttrar och gärna delar med mig av. Till smultäcket blandas 100 g sötmandel, hackas 75 g mandelmassa, grovrives 100 g vetemjöl 100 g margarin 100 g strösocker Ca 500 g Bär – till exempel jordgubbar/rabarber 1 matsked potatismjöl ¾ dl strösocker Grädda i 200 g ca 30 min Servera med glass, vaniljsås eller vispgrädde Grattis på födelsedagen skickar jag härmed till lillasyster. Nu behöver du ingen penna, utan kan skriva ut receptet direkt. Detta blir säkert en ny favorit. Locket kan kanske till och med komplettera vår tidigare pajfavorit. Den görs med smält smör och blir alltid god, men olika varje gång. Receptet på den får jag återkomma till? I övrigt har jag fått hjärnsläpp. Jag gratulerade äldsta barnbarnet den 3 juli. Inte undra på att han ställde sig lite frågande, det var ju igår, den 5:e han fyllde.