Ung kultur för ung publik
En figur som kallade sig själv Sjörövar-Lisa agerade programledare. Med svärdet i högsta hugg fick hon snabbt igång publiken som gärna sjöng med i de välkända sångerna.
Figurer som Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter samt Karlsson på taket fanns med i föreställningen och inspirerade både musiker och publik.
Under konserten passade en av musikerna, som presenterade sig som ”Sjörövar-Gustav från Åsunda sjöstad” på att berätta om de olika instrument som orkestern spelade på.
Särskilt kontrabasen imponerade på den unga publiken.
Det var i Tingsholmsgymnasiets aula som musikskolans symfoniorkester, för dagen förstärkt med några musiker från blåsorkestern, gav ett antal konserter. Medverkade gjorde även Marbäcks skolas kör.
Totalt var det närmare 50 personer på scen, som framträdde under ledning av dirigent Cecilia Johansson.
Under förmiddagen fick samtliga elever i årskurs ett-två i kommunen njuta av programmet. Det var drygt 600 elever, så det blev två konserter, fullsatt vid bägge spelningarna.
Dirigenten Cecilia Johansson var väldigt nöjd med förmiddagskonserterna.
- Väldigt intensivt och väldigt rolig,sa hon. Tanken med programmet var att det skulle fungera som allsång för publiken. Vi valda Astrid Lindgren som tema eftersom det är välkända låtar. Särskilt i Sjörövar-Fabbe blev det ett bra tryck.
Och orkestern?
– Musikerna är väldigt duktiga och väldigt entusiastiska. Det är jättekul att jobba med dem.
Även på onsdagskväll gavs samma konsert, men denna gång var den öppen för allmänheten. Det var fritt inträde, men istället togs ett frivilligt utträde (eller kollekt, om man så vill). Det var Röda korset som samlade in pengar till stöd för katatrofdrabbade Japan.
Fler bilder på www.ut.se
Musikskolans ungdomssymfoniorkester består av elever i Ulricehamns musikskola.
Åldersmässigt är det bredd på orkestern; deltagarna kommer från årskurs fyra och uppåt, där de äldsta går på gymnasiet.
Enligt uppgift har orkestern funnits i cirka 20 år.