Annons
Nyheter
Restaurang Bryggan stänger till hösten. Men öppnar igen som sommarrestaurang.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2010
De gula ribbåtarna på Åsunden ett minne blott när Jan-Ove Hallin drar ner verksamheten. Bryggan blir enbart en sommarföreteelse och cyklar, kanoter och ribbåtar försvinner från verksamheten.
De gula ribbåtarna på Åsunden ett minne blott när Jan-Ove Hallin drar ner verksamheten. Bryggan blir enbart en sommarföreteelse och cyklar, kanoter och ribbåtar försvinner från verksamheten.Foto: Jörgen Wester

I september stänger restaurang Bryggan. Samtidigt så kommer ägaren Resdax att avveckla uthyrningen av cyklar och kanoter samt ribbåtverksamheten i Åsunden. Orsaken är att dessa delar går med förlust och att man nu tvingas vidta åtgärder för att få ekonomi i verksamheten igen.

– Det vi gör är att ta bort de delar av vår verksamhet som går med underskott och det är vinterrestaurang, uthyrningen samt ribbåtarna. I stället så kommer vi att satsa på de tre andra delarna i vår verksamhet; sommarrestaurangen, eventverksamheten samt resebyrån, säger Jan–Ove Hallin på Resdax som äger Bryggan.

Annons

Några officiella siffror från senaste verksamhetsåret finns inte att tillgå, men för det förra som avslutades 30 juni 2009 redovisar Resdax ski AB en förlust på dryga tre miljoner kronor.

– Hela förlusten kommer från de delar av verksamheten vi nu avvecklar och de ben vi kommer att stå på blir nu betydligt starkare.

Finns det något hot mot den verksamhet som blir kvar?

– Inte alls. Det finns ingen osäkerhet om vad vi vill göra framöver och jag tror stenhårt på Bryggankonceptet för Ulricehamns del. Men då som sagt på sommarhalvåret.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons